Om mit indlæg på Woman.dk

Vær nærværende / Tankestrøm #5

Det tror jeg nemt man kan glemme. Det kan jeg i hvert fald godt. Men på det sidste er jeg blevet mere opmærksom på, at det er vigtigt også at pleje mit sind. Måske nogle synes det bare er noget pjat, men jeg tror selv på, at det er ret vigtigt. Vær nærværende og oplev, i stedet for at oplev igennem sin telefon.

I vores hverdag er der så mange ting vi skal forholde os til. Vi har pligter, vi har vores dårlige samvittighed der skal lettes, ligegyldigt, om det så er at få drukket noget mere vand, spise mere varieret eller få trænet noget oftere osv. Der er pres fra mange vinkler, såsom arbejdspladsen, det kan være familien, eller fra én selv. Samtidig skal man helst fremstå mere eller mindre fejlfri. Der skal helst være styr på hjemmet, tøjet skal være vasket og strøjet, man skal have nok søvn, hunden skal luftes 3 gange om dagen hvis man har sådan én, man skal spise sundt, se sin familie og venner, drive den karriere man ønsker, og også være energisk og få dyrket sin sport eller andre hobbyer.

Hvor tit har vi tid til at mærke efter hos os selv? Hvor tit er vi helt nærværende i vores omgivelser?

I Mads’ og min hverdag som varierer meget, har jeg ikke rigtig husket mig selv, så meget som jeg kunne. Som skrevet ovenover er der mange ting i hverdagen, og enten bliver der prioriteret på den måde eller bare har glemt mig selv i det hele. Jeg indrømmer at telefonen, for mit vedkommende, godt kunne blive liggende urørt på bordet lidt oftere end den gør. Jeg skal blive bedre til at huske at pleje mit sind, som at gå en dejlig tur. Være ude i naturen og samle energi og få renset ud. At være kreativ, hvad end det så er at male eller at tegne. Det kan også være at sidde og læse og leve sig ind i det univers man læser om. Jeg tror det gør noget for kroppen, også at huske sit sind. At fjerne sig fra alle de skærme vi er omgivet af, computer, tv, tablets, smartphones mv. Også selvom det er nemmere efter en lang dag, at lægge sig på sofaen og se tv eller ligge og kigge på sin telefon, end det er at skulle være aktiv. Alle de ting vi bruger mere og mere tid på efterhånden, end bare at være sammen med dem man har omkring sig, eller med sig selv. Huske sig selv på at vi ikke altid behøver at tjekke det seneste på Facebook mens vi venter på toget, står i kø eller der er reklamer i tv’et. Huske på hvor sundt det er, at være nærværende lige dér hvor vi befinder os.

Prædiken om hvorvidt hver enkelt individ skal leve igennem sin telefon eller ej, kan ingen andre bestemme. Det er selvvalgt, om man prioriterer altid at være opdateret og online, på sociale medier, sin mail, beskeder mv. Eller om det giver mere værdi at opleve verden og sine omgivelser med familie og venner. Det vil altid være op til sig selv. Ligesom alt andet. Men er det kun én selv det berører?

Måske er det ikke noget der ikke er tænkt over, men at man bare er blevet revet med, og måske en dag finder ud af hvor ofte hånden faktisk ryger ned i lommen eller tasken, og tager telefonen op, bare fordi..

Lige lidt tankestrøm fra mig på denne grå og rolige søndag.

 

Find mig også lige her, på Instagram

xoxo Lisette

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om mit indlæg på Woman.dk