Min uge i billeder / små ting i hverdagen #2

De her ting giver du afkald på

I løbet af årene har jeg fundet ud af hvad jeg egentlig giver afkald på, og hvad jeg ellers får lov til at opleve, på grund af Mads’ karriere, som er blevet en stor del af begge vores liv. Jeg anede ikke hvad det ville sige at være kæreste til en professionel cykelrytter. Dengang vi fandt sammen i gymnasiet, gik jeg bare i min boble af kærlighed som jeg havde fundet, og jeg var ikke engang begyndt at tænke på hvad hans karriere ville bringe med sig i løbet af årene.

Der er da sikkert mange derude som har en ægtefælle eller kæreste hvor deres job kræver at de rejser.

Men også halvdelen af året?

 • Vores vinterhygge sammen består af december måned, hvor der typisk også ligger en træningslejr. De seneste par år har jeg været vant til at januar var en lang måned alene, fordi Mads havde løb i Australien hele måneden, og også forskellige løb i løbet af februar. Det samme med forår, som vi ofte ikke bruger så meget sammen. Med undtagelse af nogle dage indimellem hvor han er hjemme. Vores mest sammenhængende tid sammen er i efteråret, hvor cykelsæsonen slutter.
 • En normal og stabil hverdag. Sammen. Fælles rutiner. Fælles hverdag. At gå igennem dagligdagen sammen på regulær basis.
 • Jeg ville aldrig kunne vælge et job som også gav mig rejsedage. Ville vi så nogensinde støde ind i hinanden? I hvert fald er det heller ikke aktuelt, men det bliver det heller aldrig.
 • Stabilitet i hverdagen. Det betyder at vi begge skal omstille os tit. Mads vidste hvad hans karriere bød på, men det vidste jeg ikke noget om hvordan det fungerede. I travle perioder er han fx hjemme et par dage, væk en uges tid, hjemme igen en dags tid, væk et par dage osv. Det skaber lidt forvirring, og utrolig meget kørsel frem og tilbage fra lufthavnen. Det kan godt være lidt stressende, men efterhånden bliver det også bare en del af hverdagen.
 • En dag når vi stifter familie, ved jeg at junior ikke kommer til at se sin far ret meget de første år, eller hvor mange år det nu bliver til.
 • I virkeligheden har vi et liv sammen, altså en fælles tilværelse, men også et hver for sig. Men jeg håber med tiden, at forskellen mellem vores liv hver for sig, bliver mere og mere udlignet.
 • Til simple ting som nogle middage med familien, er Mads ofte ikke hjemme. Not a big deal. Men alligevel, det er sådan det er.
 • Vores årsdag, da jeg blev student, og andre mindre eller større begivenheder, fejrer vi ofte ikke sammen, men bliver i stedet til et opkald eller en besked.

 

For at ikke alt skal lyde negativt, for det er det bestemt ikke! Så vil jeg også lige komme med nogle ting som jeg/vi får i stedet for, som mange andre ikke gør. Men det kommer så nemt til at lyde irriterende ulækkert at læse, men her er det altså.

 

 • Vi har allerede vores eget hus, to biler, kat, og leger hr. og fru. Hakkebøf når vi har tid sammen.
 • Jeg har fået oplevelser jeg aldrig ville have oplevet ellers!
 • Vi er blevet hurtigt modne, i forhold til vores alder, på mange punkter.
 • Jeg er blevet lukket ind i det her cykelunivers, som kan være utrolig spændende og fascinerende. Alt hvad det indebærer, er så fuldkommen anderledes end hvad min hverdag ellers bød på. Det har drejet mit liv i en komplet anden retning end hvad jeg troede jeg skulle.
 • Vi bliver ikke vant til hinandens selskab i længere tid, og tager ikke hinanden for givet.
 • Vi stoler på hinanden (hvilket selvfølgelig altid er key i et forhold), men det er lidt anderledes når vi bruger så meget tid fra hinanden.
 • Jeg har fået muligheder, som jeg ikke kunne have fået uden Mads, og alle de kontakter han har fået i løbet af årene. Fx jobmuligheder.
 • Min mulighed for et deltidsjob, hvor vi vil kunne have mere tid sammen, og jeg vil kunne rejse med ham af og til.
 • Et liv i en helt anden retning, end hvad jeg havde regnet med. På den gode måde.

xoxo Lisette

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min uge i billeder / små ting i hverdagen #2