Sporty og afslappende

Konspirationsteorier? / Tankestrøm #1

Det bliver et helt anderledes emne i dag, men jeg synes kun det er sjovt at kunne dele noget andet, som enten kan være spændende, eller som kan ramme helt ved siden af.

Jeg har for en lille uges tid siden fundet en kvinde på Youtube, med navnet Kendall Rae, som laver nogle utrolig interessante videoer, alt fra konspirationsteorier, til uopklarede mordsager, eller historiske store vendepunkter, som der er mange meninger om. I hvert fald, så er jeg helt vild med specielt hendes videoer omkring konspirationsteorier. Det laver hun fx om kendte personer, som der er så mange uopklarede sager eller spørgsmål omkring. Fx Om Marilyn Monroe, Michael Jackson eller Britney Spears, hvor man mener at hendes stemme er ændret i studiet for at kunne være moderne, men som i virkeligheden er meget dybere og mere moden. Hun deler også videoer om store ting som 9/11 som var utrolig forfærdeligt, men samtidig er der mange ting som ikke helt hænger sammen. Det kan du se meget mere om, på hendes youtube, hvis du også synes det lyder interessant.

Jeg er utrolig fascineret af de her konspirationsteorier, og kan godt overbevises hvis jeg synes det giver mening.

Men hvorfor? Hvorfor tror vi mere på dem, end på fakta?

Vi har en tendens til at tro på det, vi helst vil tro på. Vi er nærmest ligeglade med om det der bliver sagt er sandt, så længe det passer os, og understrejer vores eget synspunkt. Vi vil hellere finde beviser for at vores overbevisning er sand, fremfor at være kritisk overfor den.

Når vi først tror på én, har vi meget større tendens, til at tro på flere.

Vores forfædre har skulle overleve af at se sammenhænge, i forhold til rovdyr og overlevelse. Men i vores nyere tid, hvor vi stadig er sammensat på samme måde, og ser sammenhænge, bruger vi dem ofte forkert. Vi finder sammenhænge mellem ting som i virkeligheden ikke har noget med hinanden at gøre, men vi tror på dem, og det får flere til at tro på dem.

Ud fra undersøgelser, er det dem som har et mere pessimistisk verdensbillede, og har fornemmelsen af, ikke at have kontrol, som bedst tror på konspirationsteorier. Dog mener jeg personligt også at det kan være nysgerrighed, og bare tanken om at det kunne være interessant og vildt, hvis der i virkeligheden foregår noget, som ingen går og regner med. Samtidig føler jeg mig utrolig underholdt.

Det er oftest nogle gode historier, også selvom mange konspirationsteorier ikke hænger helt sammen. Men det er spændende og vi føler os underholdt. Jeg ved fra mig selv, at jeg kan bruge længe på at høre om konspirationsteorier, men kun om de emner, der interesserer mig, eller som jeg i forvejen har en mening om. Dem kan jeg bedst blive underholdt af, og af og til tænke videre over dem, og måske blive overbevist – oftest hvis fortælleren selv tror på det.

Jeg synes det er sjovt at tro på nogle ting, som ikke er hvad der er offentliggjort, det er mystisk og spændende. Mange bliver draget af det mystiske, og det gør også at man kan finde konspirationsteorier spændende.

Hvad synes du? Er der nogle du er overbevist om er rigtige?

xoxo Lisette

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sporty og afslappende